Uthyrningsprocess

LÄGENHET PUBLICERAS:
På hemsidan kan du lämna din intresseanmälan under en period på cirka 7 dagar.

ERBJUDANDE SKICKAS:
De sökande med flest köpoäng får ett erbjudande och möjlighet att gå på visning. Först i tur är den person som har flest köpoäng av de fem.

SISTA SVARSDAG:
Notera sista svarsdagen. Det är sista dagen att svara JA eller NEJ på erbjudandet. Tackar du JA ska du se till att du har de intyg som krävs för att få teckna hyresavtal. Vi tar kreditupplysning på varje person som är aktuell för en lägenhet. Tackar du NEJ går erbjudandet över till nästa. Vid upprepade NEJ-svar spärras du från att göra nya intresseanmälningar under de kommande 4 månaderna.

TILLDELNING:
Om du är först i tur blir du kontaktad av oss via telefon eller e-post, det är därför viktigt att du ser till att ha dina kontaktuppgifter uppdaterade på mina sidor. De intyg vi då kräver in ska skickas in inom 2 arbetsdagar. Om du godkänns tilldelar vi dig lägenheten och du blir meddelad att det finns ett hyresavtal att skriva under. Hör du inte av oss inom 14 dagar från det att du anmält intresse för en lägenhet, har du tyvärr inte blivit erbjuden den.

Om sökande inte skulle uppfylla våra grundkrav meddelas man detta via telefon eller e-post. Vi går då vidare till nästa i tur osv. Skulle samtliga fem fått ett erbjudande tacka NEJ eller inte uppfylla våra grundkrav läggs annonsen ut igen för intresseanmälan.

VISNING:
Om du är en av de som får ett erbjudande får du information om att gå på visning av lägenheten. Lägenheten visas av nuvarande hyresgäst eller av FABU. Information om detta hittar du i det erbjudande som du fått via e-post eller brev beroende på vilka inställningar du valt för kontaktsätt på Mina sidor. Det är ditt ansvar att kontakta angiven kontaktperson och boka tid för visning. Hyresgästen måste vara behjälplig med att visa lägenheten.