Checklista vid Utflyttning

Det är mycket att tänka på när man skall flytta. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-i-håg-lista med några viktiga punkter.

Städning
Du måste naturligtvis städa lägenheten. En del vinklar och vrår är lätta att glömma bort i hastigheten. Om lägenheten inte är tömd och /eller städningen inte är godkänd vid kontraktsdagens utgång utgår ett vite på 5 000 kronor, samt att kostnad för utstädningen tillkommer. Här får du några bra städtips.


Utrustning
Se till att all utrustning som tillhör lägenheten finns på plats vid besiktningen. Till utrustning räknas innerdörrar, badrumsskåp, hatthylla etc.


Förråd
Se till att förrådet är tomt och utstädat.


Garage
Om du har en garageplats skall även den städas ordentligt. Glöm inte att ta med utrustning som du förvarar där, reservdäck, gamla batterier etc.


Grovsopor
Till Storuman kommuns bemannade återvinningscentraler kan du lämna avfall för återvinning. För privatpersoner är detta kostnadsfritt. Återvinningscentraler finns i Storuman och Tärnaby.


Avflyttningsbesiktning
Tid för besiktning ska bokas hos vår besiktningsman på respektive ort. Det är bra om du själv kan närvara vid besiktningen, så att du tillsammans med vår besiktsninngsman kan lösa eventuella oklarheter på plats. Du måste själv stå för kostnaden för onormalt slitage som exempelvis förstört parkettgolv, hål i väggar, dörrar och skåpluckor, trasiga fönsterrutor etc. Din lägenhet skall vara tömd och utstädad vid besiktningstillfället. Besiktning som inte har bokats utförs dagen när uppsägningen upphör och genom att inte ha bokat tid har du också avsagt dig rätten till klagomål på eventuella påföljder. Städning som inte godkänns debiteras, om uppsägningstid återstår får du möjlighet att åtgärda städningen.
Bokning av besiktning görs här:

  • Tärnaby 0954-140 66.
  • Storuman 0951-140 66

Återlämning av nycklar
Alla nycklar måste återlämnas. Det gäller även nycklar till motorvärmare, garage, förråd och tvättstuga (t ex tvättcylinder eller tvätt tagg). Du lämnar alla nycklar som avser lägenheter i Storuman, Stensele eller Gunnarn till vårt kontor på Järnvägsgatan 30 A. När det gäller nycklar till lägenheter i Tärnaby eller Hemavan ska de lämnas på Samservice som finns i kommunhuset på Västra Strandvägen 11 i Tärnaby. På båda orterna finns det möjlighet att lämna nycklarna i ett låst nyckelskåp på väggen vid entrén om du inte kan lämna dem under kontorstid.
Om det saknas nycklar vid återlämningen, måste vi debitera dig för detta enligt fastställd prislista, se nedan.

Lägenheten måste vara klar för inflyttning och nycklarna återlämnade senast klockan 12.00 inflyttningsdagen. Infaller denna dag på en helgdag gäller klockan 12.00 första vardagen efter helgen.

Prislista på tjänster som inte ingår i hyran


Elnätsabonnemang
Hyresgästen ansvarar för att säga upp elnätsabonnemang med Vattenfall då de är nätägare. Uppsägningen skall vara Vattenfall tillhanda senast 10 dagar innan utflytt. Anmälan om flytt kan enklast göras på www.vattenfall.com eller på tel 020-82 00 00.


Post
Adressändring kan göras hos posten på olika sätt:
Webbplats: www.adressandring.se
Telefon: 0771-97 98 99


Bredband
Om du har ett abonnemang för bredbandstjänster så säg upp det eller flytta det dit du flyttar.


Hemförsäkring
Du har väl hemförsäkring? Passa på att se över den i samband med flyttningen.